ROOT NEDİR ROOT NASIL YAPILIR ROOT YAPMA

Bir çok modelin nasıl rootlanacağını sitemizde detaylı şekilde anlatarak yazdık. Bu anlatımlarda rootun ne olduğunu, ne amaçla cihazı rootladığımızı kısaca anlattık ancak root konusunda kafası karışık arkadaşlar için daha geniş kapsamlı bir makale yazma ihtiyacı duyduk.
Öncelikle rootun ne olduğu konusuna biraz değinelim.
– Root işlemi linux tabanlı Android işletim sistemlerinde süper kullanıcı konumuna gelmek için yapılır.
– Root işlemi cihazın donanım ve yazılım erişimini uygulamalara ve kod girdisine açar.
– Root işlemi cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkarır.
– Unroot(Root Kaldırma) yapsanız bile sayaç 1 göstererek cihazı rootladığınızı belli eder. Sayacı sıfırlamanın yolları da mevcut ancak biz sayacı sıfırlamak için o kadar karmaşık işi yapmanızı önermiyoruz.
– Konuya hakim değilseniz Root işlemi riskli olabilir. Herhangi bir sistem dosyasını değiştirdiğinizde veya sildiğinizde cihazınız çalışamaz duruma gelebilir.
Root ile neler yapabilirsiniz?
-Cihazınıza kurduğunuz uygulamaların yazılım ve donanım erişim izin isteklerini kontrol edebilirsiniz. Örneğin işlemciye erişen bir uygulama telefon boştayken işlemcinin kullanım yüzdesini limitleyebilir, oyun oynarken ise kullanım yüzdesini maksimuma çıkarmasına olanak sağlayabilir. Veya dosya yöneticisinin sistem dosyalarına erişmesine izin verebilirsiniz.
– Yeterli kod bilginiz varsa Android işletim sisteminde değişiklikler yapabilirsiniz. Bunlardan bir kaçını sıralarsak; sistemin izin verdiği ekran koruyuculardan farklı bir ekran koruyucu veya açılış animasyonu yaratabilirsiniz. Cihazınızın açılış melodisini değiştirebilirsiniz. Uygulama ikonlarını değiştirebilirsiniz vs.
-Yeterli kod bilginiz yoksa amacınıza uygun bir uygualama bulup yüklemeniz ve uygulamanın erişim izinlerini onaylamanız işinizi görecektir. Örneğin cihazınızda gereksiz olarak gördüğünüz uygulamaları kaldırma yetkiniz yoksa Uninstall uygulamasına root izni verdikten sonra uygulamayı kullanarak cihazdaki herhangi bir uygulamayı kaldırabilir veya hafıza kartına taşıyabilirsiniz.

Cihazınızı nasıl rootlayabilirsiniz?
– Root işlemi sadece telefonlar için değildir. Android işletim sistemli her cihazı(tablet,navigasyon,tv,telefon) rootlayabilirsiniz.
-Cıhazınızı rootlamanın birden fazla yöntemi olabilir. Root işlemine başlamadan önce iyi bir araştırma yapmanızı öneririz. Kesinlikle sadece cihazınızın modeline uyan root ve unroot dosyalarını kullanın.
-Tercih ettiğimiz ilk rootlama yöntemi CWM root yöntemidir. Bu yöntemde cihaza gelişmiş Recovery Mode kurup root uygulamasını Recovery Mode ile yüklüyoruz.
– Diğer yöntemler olarak cihazınızı root programları ile rootlayabilirsiniz. Aşağıda cihazınızı rootlayabileceğiniz bir kaç program listeledik. Lütfen öncelikle CWM root yöntemini araştırın. Eğer CWM root yöntemini bulamadıysanız veya sizin modelinizi daha önce aşağıdaki programlardan biriyle başarılı şekilde rootlamışlarsa siz de o programı kullanabilirsiniz. Aşağıdaki programlar genelde sorun çıkaran programlar değildir ancak yeni modelleri bazen rootlayamabiliyorlar.
1: Kingo Android Root
2: vRoot (iRoot)
3: Root Genius
Sitemizde bir çok modelin root makalesi mevcut.Root işlemine başlamadan önce sitemizde arama yaparak bilgi edinebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa veya sorun yaşarsanız lütfen yorum kısmına mesaj bırakın.
imei repair