Samsung Galaxy Ace gt-S5830i format atma yöntemleri

Samsung Galaxy Ace gt-S5830i telefonunuzu ağır çalışma, donma, kasılma, uygulama hataları, açılma problemleri gibi yazılımsal problemlerden dolayı ya da ekran kilit desenini unutma veya bloke etme gibi nedenlerden dolayı formatlamak isterseniz bunu aşağıda anlatacağımız yöntemlerle yapabilirsiniz.
İşleme başlamadan önce lütfen telefonunuzu iyice şarj edin ve şarj düzeyinin en az %50 olmasını sağlayın. İşlem sonrası tüm veriler ve sonradan yüklenen uygulamalar silineceğinden, mümkünse silinmemesini istediğiniz verilerin yedeğini alın.
Formatlama- sıfırlama işlemini yapabilmek için üç farklı seçeneğiniz mevcut.
Bunlardan anlatacağımız ilk iki yöntem için telefonunuzun menüsüne ulaşabiliyor olmanız gerekir.
Son yöntem ise telefonunuzun ekran kilit desenini unutmak ya da bloke etmek gibi sebeplerden telefonunuzun Gmail hesabı istemesi gibi açılmama problemleri için en geçerli yöntem olan, tuş kombinasyonu yapmaktır. Yani donanımsal sıfırlama seçeneği.
Donanımdan sıfırlama seçeneğini yazılımsal olduğunu düşündüğünüz tüm sorunları için kullanabilirsiniz.
İlk yöntem için telefonunuzdan Menü> Ayarlar> Gizlilik> Fabrika verilerine sıfırla> Telefonu sıfırla> Her şeyi sil yörüngesini izleyip onay vermeniz gerekir.
İkinci yöntem için ise telefonunuzun arama(tuşlama) ekranına gelerek *2767*3855# tuşlamasını yapmalısınız. İki yöntem sonunda da telefonunuz sıfırlama işlemini yapmak için kapanır ve temiz bir şekilde yeniden açılır. Artık telefonunuzu yeniden kişiselleştirerek, yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.
Son yöntem yani donanımsal sıfırlama yöntemini uygulamak için telefonunuzun tuşlarını kullanmalısınız.

Telefonunuzu kapatın ve görseldeki gibi ses açma ve ortadaki ana ekran(home) tuşu ile açma-kapama(kilit) tuşuna basarak telefonunuzu açın ve Samsung yazısı gelene kadar elinizi tuşlardan çekmeyin. Samsung yazısını gördüğünüzde açma-kapama(kilit) tuşunu bırakın ve diğerlerine basmaya devam edin.
Bir süre sonra telefon sistem ekranında(recovery mode) açılacaktır.
 Bu ekranda dokunmatik çalışmaz. Ses kısma tuşu yardımıyla ‘wipe data/reset factory’ seçeneği üzerine inip, ana ekran(home) tuşu ile onaylayın.
Yeni ekranda yine ses kısma tuşuyla ‘yes—delete all user data’ seçeneği üzerine gelerek onay verdiğinizde telefon sıfırlama işlemini yaparak ilk ulaştığınız ekrana döner.
Burada yapmanız gereken son kez ilk sıradaki ‘reboot system now’ seçeneğini orta tuş ile onaylamak. Telefonunuz normal bir şekilde yeniden açılacak ve kullanıma hazır hale gelecektir.


İşlem sonrası telefonunuza sonradan yüklenen tüm veri ve uygulamalar silinecektir.
 Ayrıca güvenlik kodu, ekran kilit deseni gibi tüm kilitler kalkacak ve sıfırlanacaktır.
Telefonunuzu yeniden kişiselleştirip, daha verimli bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sıfırlanmış ve temiz bir telefon her zaman daha iyi bir yazılım güncellemesine imkan tanır. Bu yüzden telefonunuzu sıfırladıktan sonra yazılım güncellemesi yapmanızı tavsiye ediyoruz.
 Nasıl yapıldığını görmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Samsung Galaxy Ace S5830i Yazılım Günceleme





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye Olmadan Kolayca Soru Sorun veya Yorum Yapın

imei repair