Samsung S5310 Galaxy Pocket Neo Root Yapma

Samsung GT-S5310 Galaxy Pocket Neo Telefonu Root yapma işlemini biz İROOT yani VROOT Programı ile kalayca yaptık nasıl yaptık bunu anlatalım.
İşleme başlamadan önce bilgisayarınızda samsung sürücüleri yüklü olması ğerekmektedir, Aksi halde telefonu bilgisayarınız tanıyamacak ve görmeyecktir, Samsung sürücüleri yüklemek isterseniz Samsung KİES programını bilgisayarınıza kurunuz sürücüler otomatik bilgisayarınıza yüklenmiş olacaktır.
Samsung KİES BURADAN indirebilirsiniz.
Sürücüler Yüklendikten sonra işleme başlayabiliriz.
Sürücüleri sorunsuz yükleme işleminden sonra VROOT Programını indiri ve bilgisayara kurun.
VROOT indir>>
Vroot programını çalıştırın.
Telefonunuzun Hata Ayıklamasını Açın  Menü>Ayarlar>Geliştirici Seçenekleri>USB Hata Ayıklamayı aktifleştirin.
USB Kaplo ile Bilgisayara bağlayın.
Telefonu iroot programı otomatik görecek ve telefona tanıyacak ve dosya yüklemesi yapacak ama root işlemini gerçekleştirmeyecektir telefonun ekranından sizden root izni isteyecektir root izinlerini verelim.
İroot programı telefonu tanıdıgnda telefonun modeli iroot programında yazacaktır ve sizden root yapayımmı diye izin isteyecek siz Root buttonuna tıklayarak root işlemini tamamlayınız.
Root işlemi başarılı oldugunda iroot programındaki android resmi gülüyor olacaktır aksi halde yani android resmi surat asık ise root olmadı işaretidir.
Root başarılı oldugunda telefonunuz kapanıp açılacaktır ve iroot programındaki android resmi gülüyor ise root işlemi başarılıdır.
İŞLEM TAMAMDIR!

İkinci Yöntem Biz Denemedik Ama Denenmiş ve sonuç alınmıştır üsteki yötemi denedik ve kolayca root işlemi yaptık sizde üstteki yöntemi deneyin eğerki olmazsa ordan sonra alttaki yöntemi deneyebilirsiniz.
1: Odin Downloader
2: CWM-recovery-s5310-ODIN.tar
3: Root_Superuser_3.1.3_Busybox_1.20.2-Update1-signed
Her üç dosyayı da indirip ilk iki dosyayı winrar veya winzip ile bir klasöre çıkarıp 3. dosyayı olduğu gibi hafıza kartınızın içine atın.
elefonu kapatın. Telefon kapalıyken ses kısma + home(orta tuş) + güç tuşlarına beraber basıp basılı tutun. Ekrana Samsung logosu gelince güç tuşunu bırakıp diğer tuşlara basmaya devam edin.
Biraz sonra ekrana ingilizce yazılar gelecek.
Tuşları bırakıp bir kere ses açma tuşuna basın.
Bu işlem telefonu Download Mode‘una alacaktır.
Telefonu download modundayken usb kablosu ile bilgisayara bağlayın.
Sürücülerin yüklenmesini sağlayın.
Odin programını açın. 

Telefon sürücüleri başarılı şekilde yüklenmiş ve bilgisayar ile bağlantı kurulmuşsa programın ID:COM kutucuğunda bağlanılan com port numarası gözükür.
PDA butonuna tıklayıp CWM-recovery-s5310-ODIN.tar.md5 dosyasını seçin. İşleme başlamak için Start butonuna tıklayın. Kısa bir yüklemeden sonra telefon kendini yeniden başlatacaktır. Telefonun açılmasını bekleyin. Telefon çaıldıktan sonra bağlantıyı kesebilirsiniz.
Root_Superuser_3.1.3_Busybox_1.20.2-Update1-signed dosyasını yüklediğiniz hafıza kartını telefona takın. Telefonu kapatın. Telefon kapalıyken ses açma + home(ev) + güç tuşlarına beraber basın ve basılı tutun. Ekrana Samsung logosu gelince güç tuşunu bırakıp diğer iki tuşa basmaya devam edin biraz sonra Recovery Mode Ekranı açılacaktır. Burada dokunmatik ekran çalışmayacaktır. Aşağı yukarı hareket etmek için ses tuşlarını kullanın.
İzleyeceğiniz işlem sırası şöyle olacaktır:




1: Install zip seçeneğinin üzerine gelip güç tuşuna basın.
2: Instal zip from sdcard seçeneğinin üzerine gelip güç tuşuna basın.
3: Hafıza kartına attığınız dosyayı seçip güç tuşuna basın.
4: Yes seçeneğini seçip güç tuşuna basın.
Kısa bir yüklemeden sonra tekrar recovery mode ekranı gelecektir.
 Geri tuşu ile geri gelip Reboot system now seçeneği üzerindeyken güç tuşuna basarsanız telefon kendini yeniden başlatacaktır.
Telefon açıldığında menüye bakarsanız superuser uygulmasını göreceksiniz. Uygulamayı açın. Güncelleme isterse güncellemesini yapın.

DEVAMI>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye Olmadan Kolayca Soru Sorun veya Yorum Yapın

imei repair