GEREKLİ GERKSİZ UYGULAMALARI KALDIRIN KURUN

Cep telefonunuzda standart olarak bulunan ve uygulama yöneticisinden kaldırılamayan uygulamaları root yetkisine sahip olarak kaldırabilirsiniz. Bu gereksizz, kullanmadığınız uygulamaları silmek telefonun kullanılabilir ram hafızasını yükselteceğinden telefonunuz daha hızlı çalışacaktır. Bu işlem ram’i yükseltmeyecekter, kullanılan ram hafızasını düşürecektir. Örneğin sistem boştayken yani herhangi bir uygulama çalıştrımadığınızda sadece sistem uygulamaları açık olduğunda 500 MB RAM kullanılıyorsa gereksiz uygulamaları sildiğinizde bu miktar 500 MB’in altına düşüecektir. Bu da kullanabileceğiniz daha fazla RAM hafızası demektir.
Silme, kaldırma işlemi yerine ayrıca uygulamaları hafıza kartına taşıma yöntemini de seçebilirsiniz. Bu işlemi telefon hafızası çok düşük telefonlarda kullanabilirsiniz. Örneğin telefona Facebook uygulamasını kurduğunuzda başka bir uygulama kuramıyorsanız Facebook uygulamasını hafıza kartına taşıyıp boş yer açabailirsiniz. Bu işlem telefon RAM’ini etkilemez. Sadece telefonda boş yer açar.
Anlattığımız bu işlemleri yapabilmeniz için öncelikle telefonu rootlamanız yani telefonda yetkili konuma gelmeniz lazım. Sitemizde bir çok telefon modelinin nasıl root edilebileceği ile ilgili makaleler mevcut. Arama kısmına model numaranızı yazıp arama yaparak ilgili makaleye ulaşabilirsiniz. Sizin modeliniz için bilgi yoksa Kingo Android Root programını deneyebilir veya yorum kısmına mesaj bırakarak yardım isteyebilirsiniz. Root işleminin telefonunuzu garanti kapsamı dışına çıkaracağını da unutmayın.
Telefonu rootladıktan sonra bu işlemleri yapabilmemizi sağlayacak olan uygulamayı idnirmeliyiz. Bu işlemler için birden fazla uygulama mevcut. Ancak hem Türkçe dil desteği olduğu hem de kullanımı basit olduğu için sizlere System App Remover(ROOT) uygulamasını önereceğiz. Google Play Store’a girip arama kısmına uygulamanın ismni yazıp uygulamayı indirebilirsiniz. Ya da bu yazıyı telefonunuzdan okuyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.




Bu uygulamanın kullanımı çok basittir. Ancak yanlış bir işlem yapıldığında, sistem dosyası silindiğinde telefonunuz ciddi yazılımsal zararlar görebilir. O yüzden uygulamayı kullanırken dikkatli olmanızı öneririz. Yanında yeşil yazıyla Silinebilir yazan uygulamaları korkmadan kaldırabilirsiniz. Saklanmalı yazanları kesinlikle silmemeniz lazım. Anahtar Modül yazanlar ise silindiğinde hata verebilecek olan uygulamalardır. Uygulamanın bir güzel yanı da kaldırdığınız uygulamaları geri dönüşüm kutusuna atmasıdır. Geri dönüşüm kutusundan, kaldırdığınız uygulamaları geri yükleyebilirsiniz.
Menü sekmesini açarsanız uygulamanın seçeneklerini görebilirsiniz. Taşıma işlemlerini bu sekmeden yapabilirsiniz. Çok fazla reklam çıktığını düşünüyorsanız Ayarlar‘dan reklam gösterimini kapatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye Olmadan Kolayca Soru Sorun veya Yorum Yapın

imei repair