Samsung gt-I9100G Galaxy S2 format atma

Samsung gt-I9100G Galaxy S2 telefonunuzu donma, kasılma, ağır çalışma, uygulama hataları, ekran kilit desenini bloke etmek ya da unutmak gibi yazılımsal problemlerden ötürü veya tek seferde ayar ve veri sıfırlaması yapmak için formatlamak isterseniz bunu aşağıda anlatacağımız yöntemlerle yapabilirsiniz.
Formatlama-sıfırlama işlemi telefona sonradan yüklenmiş tüm veri ve uygulamaları sileceğinden, silinmemesini istediğiniz verileriniz varsa lütfen işlem öncesi yedek alın.
 Ayrıca telefonu şarj ederek en az %50 seviyesine çıkartmak telefonun işlem sırasında düşük şarjdan kaparak zarar görmesini engeller.
I9100G modeline format atabilmek için 4 farklı yöntem bulunur.
 İlk 2 yöntem için menüye ulaşabiliyor olmanız gerekir.
Menü> Ayarlar> Gizlilik> Telefonu sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla> Her şeyi sil yörüngesi izlemek ve arama-tuşlama ekranında *2767*3855# tuşlamasını yapmak, telefonun sıfırlanmak üzere kapanmasını ve temiz bir şekilde yeniden başlamasını sağlar.
Diğer iki formatlama yöntemi ise ekran kilit desenini unutmak ya da bloke etmek, yine aynı şekilde güvenlik kodunu unutmak ya da bloke etmek ile uygulama ve açılma hataları gibi menüye erişiminde sorun olan cihazlar için en çok tercih edilen donanımdan format seçeneğidir. Bunun için basit bir tuş kombinasyonu yapmalı ve cihazın sistem ekranına(recovery mode) ulaşmalısınız.
Görsel de aktarmaya çalıştığımız gibi I9100G modelinde 2 farklı tuş kombinasyonuyla recovery mode ekranına ulaşabilirsiniz.

İlk tuş kombinasyonu, ses açma tuşu + ana ekran(home) tuşu + açma-kapama(kilit) tuşu şeklindedir.
İkinci tuş kombinasyonu ise ses açma tuşu + ses kısma tuşu + açma-kapama(kilit) tuşu şeklinde.
İlgili tuş kombinasyonlarını yaparak telefonu açın ve marka-model bilgisinin göründüğü ekran belirince açma-kapama(kilit) tuşunu bırakarak, diğerlerine basmaya devam edin.
Bir süre sonra sistem ekranı açılır ki burada dokunmatik çalışmaz.
Ses kısma tuşu ile ‘wipe data/factory reset’ seçeneği üzerine gelerek, açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylayın.
Yeni beliren ekran teyit amaçlıdır; yine ses kısma tuşuyla ‘yes-delete all user data’ seçeneği üzerine gelin ve yine açma-kapama tuşu ile onaylayın.
Cihaz sıfırlama işlemini otomatik yapar ve ilk ekrana döner.
 Burada ‘reboot system now’ seçeneğini açma-kapama tuşuyla onaylamak, cihazı temiz bir şekilde yeniden başlatır.
NOT: Eğer sistem ekranında teyit bölümünden sonra şifre istenirse, ard ard yanlış girmeniz gerekir.
Yaklaşık 10 kez yapılacak bu yanlış giriş, kodun yok sayılmasını ve işlemin devamını sağlar.



BU MODELİN TÜM İŞLEMLERİNİ ĞÖR>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye Olmadan Kolayca Soru Sorun veya Yorum Yapın

imei repair