Samsung Galaxy Wonder GT-i8150 Format Atma - Desen kiliti

Samsung Galaxy Wonder GT-i8150 telefonunuzu donma, kasılma, ağır veya anormal çalışma, vb. sorunlar dolayısıyla formatlama, sıfırlama ihtiyacı duyduğunuzda aşağıdaki işlemleri yaparak bunu gerçekleştirebilirsiniz.
Öncelikle telefonunuzu formatladığınız – sıfırladığınız taktirde telefon hafızasındaki bütün bilgilerinizin silineceğini bilmenizde yarar var, o yüzden eğer yapabiliyorsanız yedeğinizi alın.
Telefonunuzu kapatın ve şarj seviyesinin %25′in üstünde olduğundan emin olun. Anlatacağımız ilk yöntem telefonunuzun menüsüne ulaşamıyorken(ekran kilit desenini yanlış girmek gibi) en geçerli olanıdır.

 Telefonunuzu kapatın ve telefon kapalıyken ekranın altındaki home(orta) tuşu + ses açma tuşu ve açma-kapama(kilit) tuşlarına beraber basıp bir süre bekleyin. Samsung yazısı çıkınca açma kapama tuşunu bırakıp diğerlerini basılı tutmaya devam edin.
Android logosu çıkınca dokunmatik home(orta) tuşunun hemen solunda yer alan menü(seçenekler) tuşuna bir kere basın ve bırakın, telefon sistem ekranında(recovery modunda) açılacaktır.
Bu ekranda dokunmatik çalışmayacağından, açılan menüde ses açma kapama tuşları yardımı ile ‘wipe data/ factory reset’ seçeneğinin üstüne gelerek ve home (orta tuş) tuşuna basarak onaylayın.
İkinci aşamada tekrar ses açma kapama tuşları yardımıyla ‘yes/ delete all user data’ seçeneğine gelerek tekrar home(orta tuş) tuşu ile onaylayın.
 Bu işlem telefonunuzu formatlayacaktır, artık ‘reboot system now’ seçeneği ile telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz.
Not: Telefon açılrken Samsung yazsısında kalıyorsa veya kapanmaya zorla gibi hata uyarıları alıyorsanız aynı menüde wipe cache partition seçeneğini de uygulayın.
Not: wipe data/factory reset onayından sonra şifre isterse telefon kendini yeniden başlatana kadar yanlış şifre denemeleri yapınız.
İşlem örneğini ‘Kullanıcıya Destek’ videomuzda görebilirsiniz.
* Bazı versiyonlarda tuş kombinasyonundan sonra menü tuşu yerine ortadaki home tuşuna basmanız gerekebilir. Yukarıda yöntem işe yaramazsa lütfen o şekilde deneyin.

Diğer iki yöntemi ise telefonunuz açıkken, dolayısıyla menüye ulaşabiliyorken gerçekleştirebilirsiniz.
Bunlar için ise arama(tuş) ekranına gelerek *2767*3855# tuşlamak veya Menü> Ayarlar> Gizlilik> Fabrika ayarlarına sıfırla> Herşeyi sil yörüngelerini izlemek yeterli olacaktır.
***Telefonunun ekran kilit desenini ve telefonunu bağladığı gmail hesabına ait bilgileri unutanlar, aynı yöntemle telefonlarını sıfırlayarak yeniden kullanmaya başlayabilirler. 
Telefona bağlı gmail hesabının bilgilerini hatırlayanlar yanlış çizilen ekran deseninden dolayı kapanan telefonlarını hesaba ait gmail adresi ve şifresini girerek telefonu yeniden aktif hale getirebilirler. Yine güvenlik kodunu unutanlar içinde aynı yöntem geçerlidir.


DEVAMI>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye Olmadan Kolayca Soru Sorun veya Yorum Yapın

imei repair