Samsung Galaxy GT-S2 i9100 yazılım yükleme

Samsung Galaxy GT-S2 i9100 telefonunuzun yazılımını güncellemek yani bir diğer deyişle işletim sistemi versiyonunu yükseltmek isterseniz bunu yapabileceğiniz bir kaç yöntem mevcut.
Bu makalemizde işlemi nasıl yapacağınız anlatacağız.
Samsung Galaxy GT-S2 i9100 2.3.4 işletim sistemiyle gelen bir telefon ve daha önce 2.3.6 versiyonuna güncellemesi yayınlanmıştı.
 İnternete sızmış olan güncelleme listesine göre Galaxy S2 ilerleyen dönemde 4.2.2 versiyonuna da güncellenecek.
Ancak şimdilik mevcut olan en üst sürüm 4.1.2 ki bu da Galaxy S2 için gayet yeterli. Zira daha önce internette Galaxy S ve S2’nin artık güncelleme almayacağına dair söylentiler dolaşıyordu.
Başta da belirttiğimiz gibi güncellemeyi yapabilmeniz için temel olarak iki farklı alternafiniz mevcut; ilki telefonunuz üzerinden diğeri ise bilgisayarınızı kullanarak güncelleme yapmak.
Şimdi bunlara biraz değinelim.

BİRİNCİ YÖNTEM
Güncellemeyi yapabileceğiniz ilk yöntem olan telefonunuzu kullanma alternatifi için telefonunuzdan Menü> Ayarlar> Hakkında> Yazılım Güncellemeleri> Güncellemeleri kontrol et yörüngesini izlemeniz gerekiyor.
Bu aşamada dikkat etmeniz gereken husus ise güncellemeyi wi-fi üzerinden yapmanız gerektiği. Çünkü güncelleme dosyaları büyük veriler olduğundan internet paketinizden çok fazla düşüm olacaktır. Zaten hal-i hazırda bir internet paketiniz yoksa faturanız çok kabarık gelebilir ya da faturasız hat kullanıyorsanız bakiyeniz çok çabuk tükenebilir.
İKİNCİ YÖNTEM
Diğer seçenek olan bilgisayarla güncelleme yapmak için ise bilgisayarınıza Kies programını kurmalısınız.
Eğer bilgisayarınızda Kies programı yoksa lütfen buraya tıklayarak indirip, kurun.
Daha sonra telefonunuzu tam olarak şarj edin ve data kablosuyla bilgisayara bağlayın. Programın telefonunuzu görmesini bekleyin. Telefonunuz program tarafından görüldükten sonra bir süre bekleyin. Bu sürede Kies güncellemeleri arayacak ve bulduğunda sizi yönlendirekcektir. Onay vererek ilerleyin ve güncellemenin bitmesini bekleyin.
NOT: Yukarıda anlattığımız iki yöntemle Galaxy S2 telefonunuzu yasal en üst sürüm olan Android 4.0.3‘e güncelleyebilirsiniz. Android 4.1.2 için lütfen makaleyi okumaya devam edin.


Yasal güncellemeleri bu iki yöntemle yapmak oldukça basittir. Ancak bunun haricinde de bir yönteminiz mevcut ve biz bu makalemizde daha çok bu yönteme değineceğiz. Son yöntem Odin programını kullanmak. Odin programı sayesinde cihazınızı 4.1.2’ye yükseltebilmeniz mümkün.
Biz ceplik.com yazılım güncellemesi yapmadan önce telefonunuzu sıfırlamanızı tavsiye ediyoruz. Zira temiz bir telefon her zaman daha iyi bir güncelleme kurulumuna elverişlidir. Eğer tavsiyemize uyup, telefonunuzu sıfırladıktan sonra güncelleme işlemini yapacaksanız lütfen verilerinizin yedeğini alın ve telefonunuzu şarj ederek en az %50 seviyesine gelmesini sağlayın.
Eğer gerekli hazırlıkları yaptıysanız, başlayabiliriz…
*** Aşağıda yurt dışı s2 güncelleme başlığında anlatacağımız yöntem yurt içi cihazlar için de geçerlidir. Yurt dışı cihazlar için tek geçerli yöntem odin programını kullanmak olduğundan başlık o şekilde düzenlenmiştir.
YURT DIŞI Samsung Galaxy S2 i9100 YAZILIM GÜNCELLEMESİ
Yurtdışından gelme bir cihazınız varsa veya wi-fi ve kies ile güncellemede sorun yaşıyorsanız bu yöntem tam sizlik. Başlamak için öncelikle aşağıdaki dosyaları bilgirayarımıza indiriyoruz.
Önemli Not: Bu yükleme işlemi sadece i9100 kodlu Samsung Galaxy S2 telefon içindir. Eğer i9100G veya başka bir koda sahipseniz aşağıda anlatılan işlemleri yapmayınız. Kodunuzu telefonun bataryasını çıkardığınızda telefonun arka kısmında bulabilirsiniz.
Her iki dosyayı da indirip winrar veya winzip ile bir klasöre çıkarın.
Şimdi telefonumuzu yazılım yüklemesine hazırlıyoruz. Telefonu kapatıyoruz ve kapalı iken ses kısma + home (geri) + açma-kapama tuşlarına basıp bir süre basılı tutuyoruz. Telefon Download Mode’unda açılacaktır. Devam edebilmek için bir kere ses açma tuşuna basıyoruz. Telefonumuz Download Mode’una geçtikten sora Odin3 v3.04 programını açıyoruz ve elefonumuzu usb kablosu aracılığı ile bilgisayara bağlıyoruz. Bağlantı başarılı bir şekilde gerçekleştiğinde programın ID:COM kutucuğunda bağlantı noktasını göreceksiniz. Şimdi de programa indirdiğimiz dosyaları yerleştirmeye başlayalım.
PDA için I9100XWLSU_I9100BVLS4_I9100AMNLS5_HOME.tar.md5
Programda başka herhangi bir işaretleme ve ekleme yapmıyoruz. 
Dosyaları eklediğimizde aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceğiz.

Dosya seçimlerimiz tamamsa programın altında bulunan Start düğmesine basıp işlemi başlatıyoruz. 
ID:COM kutucuğunun üstündeki bölümde yapılan yüklemenin durumu hakkında bilgi verilmektedir.
  PASS yazısını görmeden lütfen telefon bağlantısını kesmeyin.
 PASS yazısısını gördüğünüzde telefon kendini yeniden başlatacaktır. 
Telefonun kablo bağlantısını kesebilirsiniz. 
Tebrikler artık 4.1.2 Jelly Bean yazılımı yüklü bir Samsung Galaxy S2 i9100 telefonunuz var.
NOT : Yükleme sonrasında ekran kilidi seçenekleri çalışmazsa veya şebeke alamazsanız lütfen telefona *#87976633# kodunu girin. Telefonu yeniden başlatın.


NOT: Yükleme sonrasında şarjınız çabuk bitebilir.

Bataryanın kendine gelmesi için lütfen telefonu kapatıp şarja takın. Batarya tam
dolduktan sonra telefonu açın ve tekrar şarja takın.

BAŞKA BİR YAZILIM DENEMEK İSTERSENİZ BURAYA BAKINIZ.


BU MODELİN TÜM İŞLEMLERİNİ ĞÖR>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye Olmadan Kolayca Soru Sorun veya Yorum Yapın

imei repair