Samsung gt-i9506 Galaxy S4 format atma Desen kilidi Açma

Samsung gt-i9506 Galaxy S4 telefonunuzda hafıza hataları, ağır çalışma, donma, kasılma, uygulama durdurma, uygulama açamama vb. gibi yazılımsal olduğunu düşündüğünüz sorunlar ortaya çıkmaya başladıysa, telefonunuzu sıfırlayarak yani formatlama yaparak bu sorunları aşmayı deneyebilirsiniz.
Formatlama işlemi için anlatacağımız bir kaç farklı yöntemden istediğinizi kullanabilirsiniz.
 İlk iki yöntem için telefonunuzun menüsüne ulaşabiliyor olmanız gerekirken, son anlatacağımız donanımsal format(tuşlarla format) yöntemi için ise telefonunuzun tuş aksamlarının sorunsuz çalışıyor olması yeterlidir. Ekran kilidi unutulmuş, bloke olmuş ya da açılırken hata veren cihazlar için son yöntem en geçerli olanıdır.
İşleme başlamadan önce mümkünse silinmemesini istediğiniz verilerinizin yedeğini alın ve telefonunuzu iyice şarj ederek  %50 seviyesine ulaşmasını sağlayın.
 Formatlama-sıfırlama işlemi sırasında telefonunuzu kapatmaya veya bataryasını çıkarmaya çalışmayın! İsterseniz hafıza kartınızı ve sim kartınızı çıkarabilirsiniz.
İlk seçenek telefonunuzdan  Menü> Ayarlar> Hesaplar> Yedekle ve Sıfırla> Fabrika ayarlarına sıfırla> Cihazı sıfırla yörüngesini izlemek. Diğer seçenek ise tuşlama(arama) ekranına gelerek *2767*3855# tuşlamasını yapmak. İki işlem sonunda da telefon sıfırlama işlemini otomatik olarak yapar ve yeniden kişiselleştirmeye açık olarak başlar.

Son yöntem için telefon kapatın ve ses açma, ana ekran(home) tuşu ile açma-kapama(kilit) tuşlarına basarak telefonu açın.
Yani yapmanız gereken tuş kombinasyonu; ses açma tuşu + ana ekran(home) + açma-kapama(kilit) tuşu şeklindedir.
Samsung yazısı belirdiğinde açma-kapama(kilit) tuşunu bırakarak diğerlerine basmaya devam edin.
 Bir süre sonra sistem ekranı gelecek yani telefon recovery modda açılmış olacaktır.

Bu ekranda dokunmatik çalışmaz.
Ses kısma tuşu yardımıyla aşağıdaki “wipe data/factory reset” seçeneği üzerine gelin ve açma-kapama(kilit) tuşu ile onaylayın.
Yeni işlemden emin olduğunuzu teyit amaçlıdır ki burada da yine ses kısma tuşuyla “yes — delete all user data” seçeneği üzerine gelip yine açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylamalısınız.
Telefon bu aşamada sıfırlama işlemini otomatik olarak yapar ve tuşlar yardımıyla ulaştığınız ilk ekrana döner. Burada “reboot system now” seçeneğini onaylayarak telefonun sıfırlanmış olarak yeniden başlamasını sağlayabilirsiniz.
İşlem tamam!
İşlem sonrası cihaz içindeki tüm bilgiler silinmiş olacaktır.
 Ayrıca ekran kilit deseni gibi tüm kodlarınız da sıfırlanmış olur.
Bazı versiyonlarda yukarıdaki tuş kombinasyonuyla sonuç alamazsanız ana ekran(orta tuş) ve açma-kapama(kilit) tuşuyla telefonu recovery modda açmayı deneyebilirsiniz.

BU MODELİN TÜM İŞLEMLERİNİ ĞÖR>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye Olmadan Kolayca Soru Sorun veya Yorum Yapın

imei repair