SAMSUNG S3 MİNİ GT-İ8190 FORMAT ATMA

Samsung gt-i8190 Galaxy S3 Mini telefonunuza nasıl format atacağınızı daha önce bir makalemizde anlatmıştık.
Ancak o dönem S3 mini işletimi sistemi Android 4.0.4 versiyonundaydı ki donanımdan format yöntemi işe yaramadığından, yazılım yükleyerek formatlama seçeneğini aktarmıştır.
Daha sonra Android 4.1 işletim sistemine güncellenen telefon, donanımdan format özelliği de kazandı. Bu makalemizde sizlere yeni versiyonlu, güncellenmiş S3 mini akıllı telefonlara nasıl format atıldığı konusunda yardımcı olacağız.
Formatlama işlemi telefonunuzdaki yavaş çalışma, donma, kasılma, takılma, sürekli beliren uygulama uyarıları vb. hataların önüne geçeceği gibi ekran kilit desenin unutmak ya da bloke etmek gibi sorunlardan kurtulmanıza da yardımcı olur.
İşleme başlamadan önce mümkünse verilerinizin yedeğini alın ve şarj seviyesinin en az %50 olmasını sağlayın.
Formatlama işlemini iki farklı şekilde yapabilirsiniz.
 İlk seçenek için telefonunuzun menüsüne ulaşabiliyor olmanız gerekir ki telefonunuz üzerinden Menü> Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla> Telefonu sıfırla> Her şeyi sil yörüngesini izleyip, onay vermeniz yeterli olacaktır.

İkinci yöntem ise ekran kilit desenini unutmak ya da bloke etmek veya uygulama hatalarından dolayı açılmayan cihazlar için en geçerli olan donanımdan format seçeneğidir.
Bunun için aşağıdaki görselde anlatmaya çalıştığımız gibi telefonunun tuşlarından yararlanacağız.
Telefonunuzu kapatın ve bir süre bekleyin.

Daha sonra ses açma tuşu, orta tuş(home) ve açma-kapama(kilit) tuşlarına birlikte basarak telefonu açın.
Samsung logosu ve model bilgilerinin yazdığı ekran belirdiğinde açma-kapama(kilit) tuşundan parmağınızı çekerek, diğerlerine basmaya devam edin.
Bir süre sonra Android robot belirecek ve telefon sistem ekranına yani recovery moda geçecektir.
 Bu ekranda dokunmatik çalışmaz; ses kısma tuşuyla aşağıdaki ‘wipe data/factory reset’ seçeneği üzerine gelin ve açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylayın.
Yeni gelecek olan ekran teyit amaçlıdır ki burada da yine ses kısma tuşu yardımıyla ‘yes – delete all user data’ seçeneği üzerine gelerek yine açma-kapama(kilit) tuşuyla onay verin.
 Telefonunuz formatlama işlemini otomatik olarak yapacak ve ilk sistem ekranına geri dönecektir.
 Burada ilk sıradaki ‘reboot system now’ seçeneğini açma-kapama(kilit) tuşuyla onaylamak, telefonunuzu yeniden başlatacaktır.
Artık telefonunuz fabrika ayarlarına döndüğünden yeniden kişiselleştirmeye açıktır.


BU MODELİN TÜM İŞLEMLERİNİ ĞÖR>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üye Olmadan Kolayca Soru Sorun veya Yorum Yapın

imei repair